Logo Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij

Taxaties

Meer info

logo vastgoedcertlogo tmilogo revlogo revlogo tegova
logo fundainbusinesslogo nvm business

Taxeren

Bron: Leidsch Dagblad 8 december 2018Beleggingen
Namens een aantal particuliere beleggers zijn er de afgelopen maand wederom diverse beleggingen verkocht. In Leiden werd aan de Haarlemmerstraat 216 een winkel met verhuurde bovenwoning verkocht, koopsom € 500.000,-, aan het begin van de Haarlemmerstraat, werden de winkels op nummer 49 t/m 53 verkocht, inclusief de hierboven gesitueerde 18 appartementen tegen een koopsom van bijna € 4.300.000,-. In Voorschoten werd het kantoorpand aan de Leidseweg 29/33 verkocht voor € 865.000,- en in Sassenheim een combinatie object van bedrijfshal met kantoor voor bijna € 300.000,-. Dit complex is gelegen aan de Madame Curiestraat 22. In alle gevallen heeft Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. opgetreden namens de verkopers.Stand van zaken, Commercieel vastgoed in Leiden 2018
Bron: Nieuwsbrief NVM, nummer 39, 2 oktober
Bron: Leidsch Dagbl
ad 8 september 2018

(Bron NVM Business: nieuws, 7 mei 2018)

Het aanbod van kantoorruimte, bedrijfsruimte en winkelruimte in Nederland, is in het eerste kwartaal van 2018 verder afgenomen. Het aantal vierkante meters dat te huur of te koop werd aangeboden, daalde in het eerste kwartaal met respectievelijk 4%, 5% en 3%. Dat blijkt uit een analyse van NVM Business.
In het eerste kwartaal daalde het aantal vierkante meter kantoorruimte dat te koop of te huur werd aangeboden met circa 270.000 m² naar 6.430.000 m². Gerelateerd aan de totale voorraad liep de leegstand terug van 14,1% naar circa 13,5%. 

Vrijwel alle provincies zagen het aanbod afnemen. In Noord-Holland was de afname van het aanbod in absolute zin het grootst, mede doordat in Amsterdam het beschikbare aanbod met 40.000 m² terugliep. De hoofdstad was daarmee van alle gemeenten de gemeente met de sterkste afname. Ook andere grote kantoorsteden als Utrecht en Eindhoven zagen het beschikbare aanbod afnemen. In Den Haag en Rotterdam bleef het beschikbare aanbod op hetzelfde niveau. Alleen in Friesland was sprake van een lichte toename van beschikbare kantoorruimte. 

Over het geheel genomen bleven de vraagprijzen op hetzelfde niveau. Voor Amsterdam gold echter dat de gemiddelde vraagprijs uitkwam op € 175 per m²/jaar: € 5 euro hoger lag dan in het voorgaande kwartaal.

Bedrijfsruimtemarkt
De uit logistieke en industriële bedrijfspanden bestaande bedrijfsruimtemarkt, liet de grootste afname van het aanbod zien. Het totale oppervlak aan bedrijfsruimte dat aan het einde van het eerste kwartaal werd aangeboden, was met 5% oftewel bijna 570.000 m² afgenomen. Het aantal aangeboden bedrijfspanden nam eveneens met 5% af. De grootste procentuele afname van het aanbod vond plaats in Drenthe en Flevoland, de grootste absolute afname in Gelderland en Noord-Brabant. 

“De economische groei, het groeiende producentenvertrouwen en daarmee de blijvend hoge vraag naar bedrijfsmatig vastgoed, liggen ten grondslag aan de afname van het aanbod”, analyseert NVM-voorzitter Ger Jaarsma. Opvallend bij logistiek vastgoed was dat de afname van het bestaande aanbod gepaard ging met veel nieuwbouw, met name in regio’s waar het bestaande aanbod niet matcht met de aanhoudende vraag naar grootschalige distributiecentra. Het bouwen op eigen risico, dus zonder zekerheid van verhuur, werd daarbij niet geschuwd.  

Op gemeentelijk niveau lieten Amsterdam, Tiel, Eindhoven, Wijchen en Den Bosch in het eerste kwartaal de grootste afname van het aanbod zien. De gemeenten waar het aanbod van bedrijfsruimten juist het meest groeide, waren Haarlemmermeer, Moerdijk, Breda en Tilburg. In totaal vond in 58% van de gemeenten een afname plaats van het aanbod van bedrijfsruimte. 

Passend in een trend die sinds 2014 zichtbaar is, stegen de gemiddelde vraagprijzen voor bedrijfsmatig onroerend goed landelijk met € 1 naar € 57 per m². 

Winkelmarkt
In het eerste kwartaal daalde het aantal vierkante meter winkelruimte dat voor verhuur of verkoop beschikbaar was met ongeveer 78.500 m² tot 2.180.000 miljoen m². Het aantal winkels dat werd aangeboden nam met 140 af tot 6.600. Alleen in Zeeland en Gelderland nam het direct beschikbare aantal vierkante meter winkelruimte licht toe. In de overige provincies was sprake van een afname van het beschikbare aanbod.

Met een afname van 50 in drie maanden tijd, daalde het aantal winkels dat te koop of te huur werd aangeboden het sterkt in Noord-Brabant. Desondanks stonden in deze provincie aan het eind van het eerste kwartaal nog altijd circa 1.000 winkels te koop of te huur. Alleen Zuid-Holland had met 1.100 winkels een groter aantal winkels in aanbod. 

Landelijk steeg de gemiddelde vraagprijs voor winkelruimte in het eerste kwartaal met € 1 naar € 151 per m². “Hoewel het aanbod in het eerste kwartaal van 2018 verder afnam, blijft de hoge structurele leegstand in met name de steden tot 50.000 inwoners een probleem”, signaleert Jaarsma. Hier staat gemiddeld een kwart van de aangeboden winkelmeters langer dan drie jaar leeg.
 
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij opvallendste stijger
Bron Vastgoedmarkt

Uitgave april 2018:
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij één van de opvallendste stijgers op het gebied van bedrijfsruimtetransacties. Landelijk nummer 21 !

Ook op het gebied van kantoortransacties zijn wij ontzettend trots met onze plek op de ranglijst. Landelijk nummer 23 !Bron PropertyNL, uitgave 28 februari 2018, Top-101 VastgoedadviseursBron: Leidsch Dagblad 31 januari 2018
1e paal geslagen van nieuwbouwontwikkeling Rijneke Boulevard te Zoeterwoude
Woensdag 17 januari jl. is op feestelijke wijze de symbolische 1e paal geslagen van de nieuwbouwontwikkeling aan de Rijneke Boulevard. De 1e paal werd geslagen door wethouder Ton de Gans en de initiatiefnemers, de heren Van der Geest en Niersman. 
De realisatie van de nieuwbouwontwikkeling van ca. 5.100 m² winkelruimte rondom de gezellige binnenhaven betekent de finishing touch voor de succesvolle woonboulevard. Er is binnen deze nieuwbouwontwikkeling nog slechts ca. 1.250 m² winkelruimte beschikbaar. Er is reeds bekend dat sanitair specialist X2O Badkamers zich in de nieuwbouwontwikkeling zal gaan vestigen. Daarnaast is er reeds overeenstemming bereikt voor ca. 2.250 m² winkelruimte met een andere bekende detaillist. 
Oplevering staat gepland voor Q4 2018. Interesse in de laatst beschikbare winkelunit binnen deze prachtige ontwikkeling? Neem dan contact met ons op.Leiderdorp - Weversbaan 7 en 8
TRIXS Leiderdorp B.V. heeft met een particuliere belegger overeenstemming bereikt inzake de huur van de Weversbaan 7-8 te Leiderdorp. Het complex beschikt over een hal, entresolvloeren en kantoren met een totaaloppervlak van circa 2.415 m² en bijbehorend parkeerterrein.
TRIXS is het trampolinepark van de regio. Momenteel is TRIXS al gevestigd in Leidschendam en zal uitbreiden met een 2e vestiging naar Leiderdorp.
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens verhuurder.Belegging
Nieuw-Vennep - Havenstraat 19
Maatschap Nieuw Vennep verkoopt het automotive complex aan de Haverstraat 19 te Nieuw Vennep. Koper is een particuliere belegger. Het complex is verhuurd aan Snoeks Automotive. Het bedrijfspand met kantoor heeft een oppervlak van ± 3.700 m² en staat op een kavel van bijna 10.000 m². Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij uit Leiden bracht de transactie tot stand namens Maatschap Nieuw Vennep.Het verhaal achter het nieuws, Leidsch Dagblad 18 december 2017Leiden – Hogeschool Leiden huurt 3.500 m² kantoorruimte in gebouw Le Carrefour aan de Dellaertweg 1 in Leiden. Het betreft hier een kantorencomplex direct aan Leiden CS.

Het kantoorgebouw bestaat totaal uit ca. 32.000 m² en is gesitueerd op een langgerekte kavel. Het omarmd het spoor met de wegen/tunnel, centraal in het stationsgebied van Leiden. 
Hogeschool Leiden zal één van haar opleidingen hier onderbrengen alsmede enkele staffuncties. Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens verhuurder.

Leiden - Bargelaan 6 - 32
Leiden - Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in het moderne multi-tenant kantoorgebouw, welke zich in het stationsgebied van Leiden bevindt, in totaal ca. 1.300 m² verhuurd.
Centre for Human Drug Research (CHDR) te Leiden heeft haar intrek genomen op de eerste verdieping en is een langdurige huurovereenkomst aangegaan voor de huur van circa 460 m². ABN Amro Bank is een korte huurovereenkomst aangegaan voor een tijdelijke uitplaatsing en huurt ca. 430 m². Match 4 Markets, gespecialiseerd in online marketing, is een huurovereenkomst aangegaan voor de langdurige huur van ca. 435 m². In het complex is nu nog ca. 840 m² beschikbaar voor verhuur.
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transacties tot stand namens Syntrus Achmea.Leiden - Rijnsburgerweg 80
Met ingang van 1 november 2017 zal Van Spronsen en Partners Groep haar intrek nemen in het voormalige Van Lanschot Bankiers pand aan de Rijnsburgerweg 80 te Leiden. De charmante kantoorvilla met hoogwaardige tuin en beplanting  is gelegen op een uniek perceel, zowel qua ligging als grootte met ruim 1.600 m². De villa is gesitueerd in Stationsgebied Leiden Centraal en in de directe omgeving zijn o.a. het LUMC en Universiteit Leiden gevestigd.

Huurder Van Spronsen en Partners Groep is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie en inmiddels 30 jaar actief binnen deze branche. De werkzaamheden zijn gericht op optimalisatie van de horeca voor zowel een ondernemer als voor gemeentes.

De transactie is namens een particuliere belegger tot stand gebracht door Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.Leiderdorp - Zijldijk 24b
Met ingang van 1 december 2017 zal Hillenaar Events  haar intrek nemen aan de Zijldijk 24b te Leiderdorp. Het solitaire kantoorpand van ruim 1.360 m² met ca. 360 m² hal is gelegen op een ruime en prominent gesitueerde kavel aan de Zijl. In de directe omgeving zijn o.a. het LOI en Praxis Automation Technology gevestigd.
 
Huurder Hillenaar Events is een veelzijdig evenementenbureau dat gespecialiseerd is in grootschalige publieksevenementen.
 
De transactie is namens Van Herk Groep tot stand gebracht door Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.Vastgoedmarkt mei 2017
Uitgave mei 2017:
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij gestegen naar nummer 11 van landelijk grootste makelaarskantoren en gedeeld nummer 1 van regio West!
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij heeft vrijwel alleen de negen landelijk opererende organisaties voor zich en is gedeeld nummer 1 in Regio West. Het afgelopen jaar werd o.a. gescoord met transacties als Luba, Prime Wonen en Boels Rentals.
Het verhaal achter het nieuws
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij kijkt met een positieve blik terug op de kantorenmarkt in Leiden en omgeving van afgelopen jaar. Met nog meer vertrouwen wordt er naar de toekomst gekeken.Mede door de transacties die Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij heeft gerealiseerd, is de kantorenleegstand aanzienlijk afgenomen. Zo heeft er een uitbreiding van een zittend huurder plaatsgevonden in het Achmea gebouw en is het hoofdkantoor van Luba verwelkomt als nieuwe huurder. Ook in het voormalige pand van Heerema heeft er een volumineuze transactie plaatsgevonden met UWV. In het kantorencomplex grenzend aan het spoor van Leiden Centraal Station is door verhuur aan verschillende partijen het gebouw grotendeels verhuurd. Maar ook aan de zijde van de autosnelweg A-4 worden goede zaken gedaan. Zo hebben Hofmeier en Leids Congres Bureau de leegstand aldaar doen verminderen.

De tendens is dat bedrijven de (oude) locatie verlaten voor een kwalitatief beter kantoor, denk aan een beter energielabel, lagere exploitatiekosten en meer comfort. Hierop dient het nieuwe aanbod afgestemd te worden. Anders zal er in de toekomst krapte ontstaan naar kwalitatief goede kantoorruimte en ten koste gaan van werkgelegenheid in de regio.

Nieuwbouwproject Kagerdreef - Sassenheim
Nieuwbouwproject Kagerdreef te Sassenheim, initiatief van Investia Vastgoed, is een nieuw en modern bedrijfscomplex bestaande uit 9 bedrijfsunits en is door Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij al voor 90% verkocht voordat überhaupt de eerste paal de grond is ingegaan.
 
Het bedrijvencomplex is gelegen op het bedrijventerrein Industriekade te Sassenheim, nabij de kruising van Industriekade / Kagerdreef. De bedrijfsunits zijn door de gunstige ligging, architectuur en ruime parkeerfaciliteit uniek in zijn omgeving. Door de variatie in grootte van 130 m2 tot 245 m2, met vraagprijzen van € 147.500,- tot € 249.500,-, is het bedrijvencomplex uitermate geschikt is voor zowel kleine als grote ondernemers om zich hier te vestigen.
 
Op dit moment is nog slechts één unit te koop en nog één unit te huur, beide gelegen aan de voorzijde van het complex en voorzien van drie eigen parkeerplaatsen.
LEIDEN:  THE PLACE TO BE!