De ESG-score en DuPa 2.0 voor bedrijven

Een momenteel veelgehoorde term in het vastgoed: de ESG-score (Environmental, Social en Governance). Deze score wordt gebruikt als maatstaaf om de duurzaamheids- en verantwoordelijkheidsprestaties van een bedrijf te beoordelen.

De ESG kijkt naar verschillende criteria. Bijvoorbeeld de impact op het milieu: hoe draagt het bedrijf bij aan het oplossen van de milieu-uitdagingen zoals watervervuiling, gas-emissies en ontbossing? Een andere criteria is de behandeling van werknemers: hoe gaat het bedrijf om met diversiteit, kansen, gelijkheid en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kijkt de ESG naar hoe een bedrijf financieel en beleidsmatig wordt gerund. Van de financiële structuur en de toplonen tot corruptiepreventie, belastingen en aanverwant beleid.
 

De ESG in de praktijk

Onze taxateurs hebben in de dagelijkse praktijk al met de ESG te maken. Zij hebben een bredere rol gekregen en moeten de verschillende factoren overwegen om de waarde van een object zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Ook onze bedrijfsmakelaars gebruiken de ESG-factoren als onderdeel van hun beoordeling van objecten. Zo houden wij o.a. rekening met de duurzaamheidsprestaties van een commercieel vastgoedobject bij het adviseren van beleggers of huurders.
 

DuPa 2.0

De Duurzaamheidsparagraaf 2.0 (DuPa) is binnen onze taxatierapporten een aanvulling op het bredere ESG-kader en concentreert zich op de duurzaamheid van vastgoed. De DuPa biedt specifieke criteria voor de evaluatie van vastgoedgerelateerde duurzaamheidsaspecten. Door deze aspecten mee te nemen in de taxaties, krijgen investeerders en financiële instellingen een beter inzicht in de duurzaamheidsprestaties van het vastgoed waarin ze investeren. Ook de grootbanken waarvoor wij mogen taxeren krijgen hiermee het vereiste inzicht van een aspect wat steeds zwaarder weegt en zal komen te wegen. Wij blijven up-to-date, zodat wij onze klanten optimaal kunnen blijven adviseren.
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ESG, de DuPa 2.0 en wat dit voor uw pand(en) betekent? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring