Maak kennis met onze vastgoedadviseur Lauren

Lauren van Rijn, onze nieuwste aanwinst, is begin dit jaar bij ons gestart als vastgoedadviseur. In dit artikel vertelt zij meer over haar achtergrond, opleiding en keuze voor Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij. Maak kennis met Lauren!  
 

Van vastgoedonderhoud naar makelaardij

Lauren: “Tijdens mijn opleiding projectmanager vastgoedonderhoud, welke heel breed ingaat op vastgoed, kwam ik in aanraking met het vak makelaardij. Dit vak sprak mij heel erg aan en ik ging dan ook stagelopen in de woningmakelaardij. Toen ik na mijn studie ging solliciteren voor een baan kwam ik bij een makelaarskantoor terecht wat zich alleen bezig hield met bedrijfsonroerend goed. Ik had al de ambitie om uiteindelijk de overstap te maken naar bedrijfsonroerend goed, dus daar heb ik toen direct voor gekozen.”
 

Opleiding tot makelaar

Lauren volgt nu de opleiding K-RMT, Kandidaat Register Makelaar Taxateur. 
 

Lauren: “Deze studie bestaat uit drie onderdelen. Het eerste deel, de basistheorie met vijf kennisvakken, heb ik al afgerond. Het tweede deel bestaat uit een een theorie-examen van deze vakken en een praktijkexamen, waarin je moet onderhandelen en het hele traject van de verkoop of verhuur van een object doorloopt. Daarna moet je nog van twee objecten goed onderbouwd een waarde afgeven. Als alles volgens plan verloopt, ben ik eind 2024 RM-Makelaar. Dat is natuurlijk het doel!” 
 

Onlangs volgde Lauren ook nog een cursus psychologie. Lauren: “Ik denk dit goed te kunnen gebruiken in de makelaardij, aangezien wij de hele dag in contact zijn met mensen.”
 

Combinatie van binnen- en buitendienst

Voordat Lauren bij ons begon, werkte zij vooral op de binnendienst. 
 

Lauren: “Hier zat ik vooral binnen op kantoor en kon ik niet doorgroeien naar de buitendienst. Ik wilde heel graag de kans krijgen om naar buiten te gaan en ervaring op te doen. Deze praktijkervaring heb ik ook nodig voor het behalen van mijn studie, daarom deed ik een open sollicitatie bij Barnhoorn. Enige tijd later mocht ik fulltime beginnen als vastgoedadviseur.” 
 

“Mijn eerste maanden bevallen al heel goed. Ik vind de afwisseling tussen de binnen- en buitendienst heel prettig en word, indien mogelijk, overal mee naartoe genomen. Het is nu natuurlijk nog veel meekijken, maar ik mag ook al genoeg taken zelf oppakken.” 
 

Werken in Leiden

Leiden en omgeving is geen onbekend terrein voor Lauren: “Ik kom zelf uit Leiden en heb hier altijd gewoond. Barnhoorn was voor mij dan ook al een bekend bedrijf. Daarnaast vind ik het handig om in en rond mijn eigen stad te werken. Ik ken namelijk de regio en kan mensen daardoor goed adviseren. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk.”

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring