Groeiende vraag naar duurzame kantoren en dalend aanbod van kantoren

Groeiende vraag naar duurzame kantoren en dalend aanbod van kantoren

Het bericht in het nieuwe ‘NVM Business Kantorenmarkt Rapport 2024’ is duidelijk: Na twee jaar van stijging is de opname van kantoorruimte in 2023 substantieel gedaald met ruim 10%. Deze daling komt onder andere door beperkt hoogwaardig aanbod. De vraag naar duurzame kantoorruimte op A-locaties is daarentegen wel gestegen. Veel kantooreigenaren spelen hierop in door hun kantoren direct te upgraden naar een A-label om te voldoen aan de toekomstige verplichtingen.

Ook verzekerd zijn van een duurzame kantoorruimte op een A-locatie in het Stationsgebied van Leiden? Neem dan contact op met Jesse Blonk via 071-3050200 of jesse@barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl

Het volledige marktrapport is te raadplegen op  onze website: https://www.barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl/nieuws/nvm-marktrapporten/



Mooie noteringen in de top-40 lijsten van PropertyNL


Met trots hebben wij als regionale bedrijfsmakelaar wederom mooie noteringen weten te behalen in de landelijke top-40 adviseurs van PropertyNL! In alle vier de categorieën hebben wij een prachtige positie weten te bemachtigen. Wij willen al onze opdrachtgevers en relaties bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen!

Ook verkopen of verhuren? Neem vrijblijvend contact op met een van onze makelaars via 071-3050200 of info@barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl



Joost van Hoorn 15 jaar in dienst!


Joost van Hoorn trad in 2009 bij ons in dienst tijdens zijn studie vastgoed en makelaardij. Na zijn afstuderen heeft hij zich verder gespecialiseerd als makelaar en taxateur, en is hij uiteindelijk doorgegroeid tot partner.

Via deze weg willen we hem nogmaals hartelijk feliciteren met zijn 15-jarig jubileum. We hopen op nog vele succesvolle jaren!

Vandaag mag Joost ook de kaarsjes uitblazen vanwege zijn verjaardag, dus dubbel feest!



Woondiensten Aarwoude transformeert een voormalige school en kerkgebouw naar zorgwoningen


Als gevolg van de fors opgelopen hypotheekrente en extreem gestegen bouwkosten leek dit mooie plan een stille dood te sterven. Namens Healthcare Real Estate Investments mochten wij op zoek naar een nieuwe eigenaar van dit onroerend goed, gelegen op een zeer prominente locatie aan de entree van Leimuiden. Woondiensten Aarwoude zal dit plan bestaande uit 16 zorgwoningen, 1 logeerwoning en 1 beheerderswoning alsnog gaan ontwikkelen. De Herbergier zal het pand na oplevering huren en hier 24/7 zorg gaan verlenen aan dementerenden.

Namens verkoper HCRE heeft Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. deze transactie tot stand gebracht.



Sterk in prijs verlaagd – Prachtige monumentale villa op een ruim bemeten perceel


Villa ‘Casa Cara’ is in 1906 gebouwd door de invloedrijke Jan Janse Koning, directeur van de naastgelegen steenfabriek, als huwelijksgeschenk voor zijn zoon JP Koning. Met een bestemmingsplan dat wonen, kantoor of een combinatie van beiden mogelijk maakt, biedt dit statige pand diverse mogelijkheden.

De volledige projectinformatie is te raadplegen via onze website: https://www.barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl/aanbod/bedrijfsaanbod/leiderdorp/koop/bedrijf-632397-Achthovenerweg-15A/

Interesse of vragen? Neem gerust contact op met Joos van Hoorn via 071-3050200 of joost@barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl



Werkelijk uniek en nu in verkoop!

Bereikbaarheid, duurzaamheid én zichtbaarheid zijn slechts 3 eigenschappen van dit solitaire kantoorgebouw pal aan snelweg A4. Hoogwaardige afwerking, weids uitzicht, een zeer inspirerende werkplek en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De volledige projectinformatie is te raadplegen op onze website.

Voor het plannen van een bezichtiging kunt u bellen met 071-3050200. Laat u betoveren!


Geweldig nieuws!

Inmiddels is Audrey van Veen een jaar werkzaam bij ons op kantoor en daarin heeft ze laten zien een waardevolle aanwinst te zijn voor ons team. Daarom hebben wij ook zonder enige twijfel besloten om Audrey een vast contract aan te bieden. Op naar nog meer jaren fijn samenwerken!



Aanzienlijke stijging van kosten voor de box 3 belegger
Door het huidige kabinet is afgesproken om een nieuw box 3 stelsel toe te passen, waarbij inkomsten én waardeontwikkeling worden belast.

Voor het nieuwe box 3 stelsel zal, na een overbruggingsperiode, een nieuwe forfaitaire berekening in de wet worden opgenomen, op basis van uw werkelijke vermogensmix. Een vermogensmix kan bestaan uit spaargelden, schulden en overige bezittingen. Er worden dan verschillende forfaitaire rendementen toegekend.

Door de invoering van de forfaitaire spaarvariant gaan vastgoedbeleggers die onroerende zaken met een lening hebben gefinancierd aanzienlijk meer belasting betalen. Teneinde een goede balans te verkrijgen tussen het belegde- en gefinancierde vermogen, kan het interessant zijn om juist nu een gedeelte van uw vastgoedbeleggingen te verkopen. Zo ontstaat er voor u weer een optimale mix.
Aan de vraagzijde merken wij dat er een onverminderde vraag naar beleggingsvastgoed bestaat. Er is nog steeds veel kapitaal in de markt en aantrekkelijke beleggingsproposities blijven in trek.

Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij kan u optimaal adviseren bij de verkoop en/of taxatie van uw vastgoedbelegging. Het verkoopteam informeert u graag nader over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 


Verhoging overdrachtsbelasting per 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 wordt in veel gevallen het algemene overdrachtsbelasting tarief verhoogd. Op dit moment moet bij overdracht van onroerend goed, dat niet het hoofdverblijf is, 8 procent overdrachtsbelasting worden betaald. Die belasting wordt op 1 januari 2023 verhoogd naar 10,4%.
Dit hoge percentage overdrachtsbelasting geldt voor vrijwel alle onroerende zaken die u niet als hoofdverblijf (woning) gaat gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijfspand, een zorgcomplex of een kerk zijn.
Over het algemeen is het aan het eind van het jaar erg druk bij notarissen en banken. Overweegt u om een pand aan te kopen of te verkopen? Neem dan snel contact met ons op zodat uw aankoop of verkoop nog voor het einde van het jaar afgewikkeld kan zijn.



Jesse Blonk 15 jaar in dienst!
Deze maand is Jesse alweer 15 jaar in dienst van Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij. In een tijd waarin werkjubilea steeds schaarser worden zijn wij trots op ons hechte team. Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd en op naar nog meer succesvolle jaren.



in de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek

Nieuwsbericht van NVM Business sluit naadloos aan op onze bevindingen van de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek. “De dynamiek in commercieel vastgoed tekent zich over de volle breedte duidelijk af. De kantorenmarkt zit in het tweede kwartaal van dit jaar in de lift. Daarbij zijn kwaliteit, duurzaamheid en locatie doorslaggevend. Hoewel Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij aan de Haarlemmerstraat en diverse andere winkelgebieden verschillende transacties heeft gerealiseerd,  koelt de winkelmarkt wat af door de onzekerheid over de economie. De bedrijfsruimtemarkt heeft een groot vraagpotentieel. Helaas blijft dat onbenut door een gebrek aan aanbod, nieuwbouw en overheidscapaciteit. Ook lijken gemeentes woningbouw meer prioriteit te geven. Zo blijven kansen liggen die onze economie goed kan gebruiken. Balans in vraag en aanbod, kwalitatief én kwantitatief, is cruciaal voor een gezonde ontwikkeling voor alle partijen.” Voor de NVM marktrapporten kunt u onze website raadplegen.


Bondstraat 11-13 te Lisse
De Nota van Inlichtingen is op aanvraag beschikbaar, gelieve hiervoor contact op te nemen met ons kantoor.





Sterke positie in de top-15 adviseurs van Zuid-Holland.
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij staat driemaal in de top-15 adviseurs van Zuid-Holland in het magazine van PropertyNL. Op het gebied van zowel kantoorruimte, winkelruimte als bedrijfsruimte hebben wij mooie noteringen behaald. Ook verkopen of verhuren? Neem vrijblijvend contact met ons op. 



Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij 2 keer in de lijst van grootste landelijke deals.

Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij staat twee keer in de lijst met grootste landelijke deals in het magazine van PropertyNL, het vastgoed vakblad van Nederland. Ook uw bedrijfsruimte, winkel, kantoor en/of horecagelegenheid verhuren of verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.



Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij op plek 4 in de lijst van grootste landelijke deals.
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij staat op plek 4 in de lijst met grootste landelijke deals op het gebied van beleggingen in het magazine van PropertyNL, het vastgoed vakblad van Nederland. Ook uw bedrijfsruimte, winkel, kantoor en/of horecagelegenheid verkopen of verhuren? Neem vrijblijvend contact met ons op.




Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij 5 keer in de lijst van grootste landelijke deals
Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij staat vijf keer in de lijst met grootste landelijke deals in het magazine van PropertyNL, het vastgoed vakblad van Nederland. Ook uw bedrijfsruimte, winkel, kantoor en/of horecagelegenheid verhuren? Neem vrijblijvend contact met ons op.




Lorentz Fase II

Zeer verheugd dat Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij mag bijdragen aan de metamorfose en verduurzaming van het Stationsgebied Leiden: Lorentz Offices is een prominent onderdeel van de Leidse Duurzaamste Kilometer, healthy by design! Wilt u ook onderdeel hiervan uitmaken? Wij bieden u de ruimte! Neem contact met op met Jesse Bonk (06-10125163) voor het bespreken van de mogelijkheden.



Benieuwd naar de kansen voor u als ondernemer binnen de prestigieuze projecten Octagon en/of Lorentz Fase II? Informeer bij ons naar de mogelijkheden! Bel 071-3050200 of mail naar info@barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl.
(bron Leidsch Dagblad, 2021, 29 april)




LEIDEN IS HOT
(bron: AVRO TROS een vandaag,
 2021, 6 april)
Hoe een lege polder in Leiden veranderde in een toplocatie voor vaccin- en medicijnontwikkeling.
Klik op onderstaande link voor de reportage
https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/528209/
Zoekt u bedrijfsruimte op het Leiden Bio Science Park? Laat het ons weten en neem contact met ons op via 071-3050200 of via info@barnhoornbedrijfsmakelaardij.nl.


*** BINNENKORT IN DE VERKOOP ***

Binnenkort zullen wij starten met de verkoop van een 22-tal moderne nieuwbouwunits in Roelofarendsveen. De units zijn gelegen pal aan de A4 en kennen derhalve een uitstekende bereikbaarheid. De bedrijfsunits variëren in metrage van ca. 200 m² tot ca. 363 m² en zijn voorzien van eigen parkeerplaatsen. De bouw is reeds gestart en oplevering staat gepland voor eind oktober. 

Geïnteresseerd? Bel of mail ons voor meer informatie.



Trakteer jezelf op Leiden!
Plannen om in het nieuwe jaar een winkel te openen in de Leidse binnenstad of benieuwd naar de ontwikkelingen in Leiden?

Het Centrummanagement heeft samen met de gemeente Leiden in een bidbook verhalen opgetekend over de ontwikkelingen en het vestigingsklimaat in de stad.
Wij sturen het bidbook inclusief de cijferbrochure graag aan u toe. Bel of mail ons en wij zorgen dat u een digitaal exemplaar ontvangt.


Einsteinweg te Sassenheim
Op 11 december is in Sassenheim aan de Einsteinweg de 1e paal geslagen voor het nieuwe bedrijfspand van Dertec. Het bedrijfspand met een vloeroppervlak van bijna 4.000 m², is de afronding van het bedrijventerrein Einsteinweg, waar ondermeer ook PostNL en Wesseling Transport gevestigd zijn. Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij was betrokken bij de verkoop van alle percelen grond en ook bij de verkoop van het huidige bedrijfspand van Dertec in Voorhout.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring