Terug naar de resultaten
Verkocht
Regio Zuid-Holland

Regio Zuid-Holland

Prijs n.o.t.k. Verkocht

Omschrijving

Lage Rijndijk 51/51a, Lage Rijndijk 53/53a en Floresstraat 2 te Leiden

Zeer interessant beleggingsobject, bestaande uit een 11-tal (studenten)kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen en keukens. Momenteel wordt er 1 kamer gerenoveerd en is 1 kamer in eigen gebruik bij verkoper.

Locatie
Op steenworp afstand van het gezellige...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Belegging Totale oppervlakte 300 m²
Lees meer

Omschrijving

Lage Rijndijk 51/51a, Lage Rijndijk 53/53a en Floresstraat 2 te Leiden

Zeer interessant beleggingsobject, bestaande uit een 11-tal (studenten)kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen en keukens. Momenteel wordt er 1 kamer gerenoveerd en is 1 kamer in eigen gebruik bij verkoper.

Locatie
Op steenworp afstand van het gezellige Leidse stadscentrum, aan de rand van woonwijk ‘De Kooi’. Vanaf deze locatie zit u binnen enkele fietsminuten op een terras in de binnenstad en tegelijk is de op-/afrit van autosnelweg A4 in 10 minuten bereikbaar.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente Leiden
Sectie K
Nummer 1208

Kadastrale gemeente Leiden
Sectie K
Nummer 6168

Kadastrale gemeente Leiden
Sectie K
Nummer 6176
Appartementsindex A1

Het appartementsrecht maakt deel uit van een zogenaamde slapende VvE, met 2 appartementsrechten.

Er is vanuit de eigenaren van Floresstraat 2 en 2a reeds opdracht gegeven voor het opvangen van de achtergevel middels een portaal in de achtergevel, waarbij ook de zijgevel van de uitbouw zal worden gesteund. Het rapport met uitgebreide projectomschrijving en constructieve berekeningen zijn op te vragen bij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

Huursituatie

Totale huurinkomsten
De gemiddelde (kale) huur bedraagt momenteel circa € 290,- per maand per kamer.

Inclusief de theoretische huur van de 2 leegstaande kamers (op basis van WWS) bedraagt de totale jaarhuur momenteel
ca. € 36.636,84 per jaar.

Voorschot GWE
Los van de bovenstaande huursom, betalen de huurders van de kamers een voorschot voor verbruik gas, water, elektra en televisie / internet. Het actuele voorschotbedrag bedraagt ca. € 7.080,- per jaar (9 huurders).

Alle huurovereenkomsten liggen bij concrete interesse ter inzage (op afspraak) op het kantoor van Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

Waarborgsom
De huidige 9 huurders hebben gezamenlijk € 3.075,- aan waarborgsommen betaald aan verhuurder.

Verkooptraject
Het onroerend goed zal worden verkocht bij inschrijving. Bezichtigingen zijn in overleg met Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. mogelijk op een daartoe afgesproken datum/tijdstip.

Uiterlijk woensdag 4 december a.s. om 12:00 uur zullen alle biedingen ter beoordeling aan de verkoper worden doorgestuurd.

Graag verzoeken wij u, wanneer u een bieding uit brengt, kenbaar te maken of u een voorbehoud van financiering dient te maken en zo ja, welk bedrag er via externe financieringsbronnen gefinancierd dient te worden.

Bieden vanaf € 649.000,- k.k.

Zekerheidstelling
Koper dient binnen 1 week na schriftelijke acceptatie van het voorstel een waarborgsom te storten ter grootte van 10% van de koopsom bij de door koper aan te wijzen notaris.

Energielabel
Lage Rijndijk 51-51a energielabel E
Lage Rijndijk 53-53a energielabel F
Floresstraat 2 energielabel E

De energielabels zijn op te vragen bij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

As is, where is
Het object zal worden verkocht en geleverd “as is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot (installatie) technische, bouwkundige, juridische, milieukundige (inclusief bodem, grondwater, tanks en asbest), feitelijk gebruik en/of commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de “as is, where is” koop en levering.

Er is geen onttrekkingsvergunning afgegeven en/of gebruiksmelding brandveiligheid gedaan (zie brief in bijlage brochure ten aanzien van gebruiksvergunning Floresstraat 2).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Asbestclausule
Gezien de ouderdom van de opstallen kunnen er asbesthoudende stoffen / materialen in de onroerende zaak aanwezig zijn. In het geval deze aanwezig zijn en worden verwijderd, dienen door koper die maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.
Overdracht Status Verkocht Prijs Prijs n.o.t.k. Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1890 Indeling Soort Object Belegging Totale oppervlakte 300 m² Perceeloppervlakte 167 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Belegging
Beleggingstype
Woonruimte
Regio
Zuid-Holland
Woonruimtetype
Overig
Leegstand in aantal wooneenheden
2
Aantal zelfstandige verhuurbare eenheden
11
Oppervlakte
300 m²
Aantal huurders
11
Bruto huuropbrengst kale huur
€ 36.637,-
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.