Terug naar de resultaten
Te huur
Schuttersveld 9 in Leiden 2316 XG

Schuttersveld 9

2316 XG Leiden
Huurprijs € 140,- p.m² p.j. Beschikbaar

Omschrijving

In het volledig gerevitaliseerde markante kantoorgebouw “Leiden Centraal Kantoren”, gelegen op de kruising van het historische centrum van Leiden met al haar binnenstedelijke faciliteiten en 1 minuut van Centraal Station, is thans ca. 526 m² op de eerste verdieping voor verhuur beschikbaar. Het kantoorpand heeft recent het hoge energielabel A verkregen.

Dit is het enige bestaande...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 526 m² In units vanaf 526 m² Aantal lagen 8
Lees meer

Omschrijving

In het volledig gerevitaliseerde markante kantoorgebouw “Leiden Centraal Kantoren”, gelegen op de kruising van het historische centrum van Leiden met al haar binnenstedelijke faciliteiten en 1 minuut van Centraal Station, is thans ca. 526 m² op de eerste verdieping voor verhuur beschikbaar. Het kantoorpand heeft recent het hoge energielabel A verkregen.

Dit is het enige bestaande kantoorgebouw in Leiden waar een duurzame Warmte Koude Opslag-installatie (WKO) onder gebouwd is (sinds juni 2019 operationeel). De algehele revitalisatie betreft onder meer een ruimere entreehal met dubbele receptie, 3 grote nieuwe liften, een nieuwe luifel en granieten buitentrap/hellingbaan, nieuwe automatische kentekenregistratie en schuifdeuren, toegang met tags (elektronische sleutels), camerabewaking, stalen entreepuien, nieuwe vloeren/wanden/plafonds, energiezuinige verlichting en verdere verduurzaming, volledige vervanging van sanitaire voorzieningen, nieuw schilderwerk en belijning in beide parkeergarages, toevoeging van gevelbeplanting/fietsklemmen en een nieuw trottoir op het buitenterrein.

In dit institutioneel en kwalitatief hoogwaardig gebouw zijn gerenommeerde huurders als Holland Rijnland, Amref Flying Doctors, Het Leidsch Dagblad, Milford, Terma en Medis gevestigd. Dit deel van het stationsgebied zal de komende jaren sterk stedenbouwkundig worden geüpgrade en daarmee de belangrijkste zakenlocatie van de regio Leiden worden (inclusief horeca en leisure-fun). Het gebouw is onlangs door STIEL, de gemeente Leiden en de Historische Vereniging Oud Leiden als enig kantoorproject verkozen tot “Jongste Monument”. In de directe omgeving van het object zijn verder onder andere de ING bank gevestigd, alsmede het 4-sterren hotel Golden Tulip Hotel Leiden Centre.

Locatie
De locatie is per eigen vervoer goed bereikbaar en gesitueerd op 5 minuten rijafstand van de rijksweg A44 naar Amsterdam en Den Haag.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend te noemen, met het direct er naastgelegen Centraal Station, het busstation en de taxistandplaats.

Oppervlak
De kantoorgebouw heeft in totaal een oppervlakte van ca. 7.500 m² VVO.

Beschikbaar voor verhuur:

1e verdieping:
ca. 526 m² kantoorruimte
(inclusief gemeenschappelijke receptie)

Tevens zijn er in overleg parkeerplaatsen beschikbaar.

Wijze van oplevering
In overleg met verhuurder.

Het onroerend goed beschikt onder andere over:
- Ruime entree met drietal liften, imposante trappartij en dubbele receptie.
- Huismeester(s) aanwezig.
- Flexibele indeelbaarheid t.b.v. “Het Nieuwe Werken”.
- Systeemplafond met verlichtingsarmaturen.
- Dubbele toiletgroepen.
- Scheidingswanden.
- WKO systeem.
- Kabelgoten.
- Glasvezel.

Huurvoorwaarden

Huurprijs
€ 140,- per m² per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting. BTW vrije verhuur behoort tot de mogelijkheden.

Huurprijs parkeren
€ 1.250,- per plaats per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Servicekosten
€ 45,- per m² per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn
5 jaren + 5 verlengingsjaren.

Huurprijsbetaling
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, conform het prijsindexcijfer Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg/Heerlen.

Zekerheidstelling
Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur.

Huurcontract
Model ROZ (Raad voor Onroerende Zaken).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste verhuur.

Aanvaarding
In overleg.

Parkeervoorzieningen
Parkeren is ruim aanwezig in de twee inpandige parkeergarages (met 102 parkeerplaatsen) en de eigen fietsenstallingen.
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 140,- per m² per jaar Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Servicekosten € 45,00 per m² per jaar Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1973 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 526 m² Perceeloppervlakte 270 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 0 parkeerplaats(en) Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Prijs per overdekt parkeerpl. p/j € 1.250,- excl. BTW Diversen In units vanaf 526 m² Aantal lagen 8 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed Afstand tot snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m Afstand tot N.S. station op minder dan 500 m Afstand tot winkelvoorz. op minder dan 500 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
526 m²
In units vanaf
526 m²
Aantal verdiepingen
8
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming
Route van naar Schuttersveld 9, 2316 XG Leiden
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.